//
you're reading...
Electronic, Hip Hop

Ce este muzica TRAP?

Muzica TRAP cu siguranta a luat controlul aspra muzicii electronice in ultimele luni. Cresterea sa in popularitate a fost comparata cu explozia numarului de fani a melodiilor dubstep si moombahton, prima data cand au aparut pe scena muzicii electro, si numarul fanilor TRAP pare sa creasca datorita unor nume precum Skrillex si Dillon Francis.

Asadar ce este muzica TRAP? Pai, daca ai mixa hip hop, house si dubstep intr-un blender, si le-ai accentua cu snares, hi-hats, kicks si un bass puternic, vei realiza ceva ce poate fi denumit TRAP in cea mai simpla forma a sa (citeste mai mult pe Stoney Roads).

In ciuda faptului ca faima muzicii TRAP a explodat deodata, ea este prezenta de foarte mult timp. A inceput prima data in jurul anilor ‘80-’90. In 2003 T.I. chiar si-a numit al doilea album “Trap Musik”. Brick Squad Records au inceput sa creeze serii de mixtape-uri numite “Trap-A-Holics” peste cativa ani, si producatori ca Lex Luger faceau muzica TRAP o parte importanta din melodiile lor hip hop (citeste mai mult pe “MiamiNewTimes”).

Acum, artisti ca Flosstradamus, TNGHT, Diplo, UZ, Baauer, CRNKN si RL Grime cuceresc scena muzicii TRAP, ajutand sa integreze genul muzical cu melodiile electro-dance. In timp ce unii au numit foarte repede, muzica trap ca fiind un moft, nu este nici o indoiala ca muzica TRAP este un drum favorabil de urmat, cu multe lucruri noi de invatat,  pentru foarte multi DJ in devenire, useri SoundCloud, si chiar pentru DJ cu norma intreaga.

Si asta ne aduce probabil la momentul in care va voi prezenta cateva melodii incadrate in acest gen muzical. Va voi prezenta unele dintre cele mai noi si populare track-uri, dar si melodii mai vechi pentru a va putea acomoda cu acest gen nou de muzica. Deci pentru acest post am adunat unele dintre cele mai bune mixuri pentru a va aduce la curent cu aceasta TRAPmanie, asadar dati play la mixuri.

–––––

TNGHT, un superduo care are in alcatuirea pe Hudson Mohawke si Lunice, a lansat un video pentru melodia “Bugg’n”, o melodie personala pentru varianta existinsa a mixului cu acelas nume TNGHT EP.

Probabil o sa fiu certat de unii dintre voi, dar cel mai mare nume care s-a alaturat scenei TRAP este Sonny Moore, aka Skrillex. Acest mix este unul dintre cele doua mixuri a melodiei “Goin’ In” a celor din Birdy Nam Nam, care a aparut in episodul lor Jaded Future EP, si care sa dovedit a fi un remix uimitor, surprinzand cativa oameni.

Acest remix de la Baauer a avut parte de foarte multa atentie in ultimul timp, si l-am auzit prima data in Fool’s Gold Records’ Clubhouse Volume 2.

Restul track-urilor sunt remixuri la melodii vechi si noi cum am spus mai devreme, asa ca dati scroll down si luati-va doza de TRAP.

Flosstradamus – Lana’s Theme | Download

UZ – Trap Shit V7 | Download

UZ & CRNKN – Booty 2 The Ground | Download

Yung Joc – Goin Down (Milo & Otis Unoriginal Mix) | Download 

Adventure Club & Krewella – Rise & Fall (D!RTY AUD!O Remix)

Baauer – Harlem Shake

M.I.A. feat. Missy Elliot & Rye Eye – Bad Girls (Switch Remix)

Krueger – This Is Sick

Dillon Francis – Masta Blasta (The Rebirth)

Ellie Goulding – Starry Eyed (Joker Remix)

Kanye West – Mercy (RL Grime & Salva Remix) | Download

Despre st4nciu

A very tall & good-looking man, usually Romanian. Loves to laugh, dance, and eat. Is very fond of most animals, especially dogs. Snores like a bear.

Discuție

5 gânduri despre &8222;Ce este muzica TRAP?&8221;

  1. Multumesc de informatii, domnule Stanciu. Ai idee unde pot sa ascult acest gen muzical in cluburile din Bucuresti?

    Scris de Gabriel | 9 octombrie 2012, 17:21
  2. Multumiri de explicatii :) si ca o paranteza, art work-ul postului este absolut dragalas :))

    Scris de Living Music | 17 septembrie 2013, 13:30
  3. Salutare,am deschis un nou blog/site de muzica trap si dubstep pentru adepti :)
    Primul album , o selectie de 12 track-uri la o calitate impecabila
    http://trapdubstep.blogspot.ro/2014/02/black-monk-trap-and-dubstep-album-no-1.html

    Scris de Andrei Ilie | 10 februarie 2014, 17:25
  4. Destul de misto articolul si misto si muzica trap, am si eu un blog de genul.

    http://muzicatrap.blogspot.ro/

    Scris de saiaj17 | 28 februarie 2016, 22:33

Lasă un comentariu

ARHIVAM SI NOI

DISCLAIMER

Toata muzica postata pe acest website este folosita doar pentru promovarea muzicienilor. TAP nu pretinde sau revendica drepturi de autor asupra niciunei melodii. Daca iti place ceea ce auzi, atunci te rog sa suporti artistii si casele de productie prin cumpararea melodiilor atunci cand sunt disponibile si participarea la concerte si spectacole. Daca ai dori sa sterg vreun articol, te rog contacteaza-ma florin.st4nciu@gmail.com.
Bloguri, Bloggeri si Cititori